Как да изберa подходящите плочки за баня?

Подходящите плочки за баня

Изборът на плочки за баня зависи основно от:

  1. Размерите на помещението и неговата осветеност. Ако размерите са ограничени, а светлината оскъдна, за предпочитане са светлите тонове и гланцирана повърхност на плочката. В останалите случаи тъмната тоналност е възможна, както и матовата повърхност.
  2. Бюджет. Естетиката и качеството имат своята цена. Но всеки клиент в избора си за плочки за баня се води от финансовите си възможности.
  3. Качество, здравина и дизайн.  От голямо значение са материалите използвани в производството на плочките. Те гарантират устойчивост при удар, влага и т.н. Характерно за мокрите помещения в едно жилище е влагата. Ако липсва добра вентилация, влагата е причина за образуване на мухъл.

От гледна точка на интериорния дизайн, са популярни няколко цветови комбинации:

a/усещане за целогодишно лятното настроение – плочки в жълто, оранжево, светло зелено. Тези цветове асоциират слънце, природа, топлота, внасят свежест и настроение – „ПАСТЕЛ“, „КОЛОР ЖЪЛТ“, „КОЛ“ и др. ;

б/ модерен тренд – бяло и черно, бяло и червено. Те символизират елегантност и стил. МАКСИМА ЧЕРЕН„, „МИНИМОЛ„, „ТИМБЪР„, „УНИКУМ и др.

в/ усещане за уют – плочки в тъмно лилаво и виолетово. Сериите ВИОЛЕТИА„, „МАКСИМА ВИОЛЕТ„, „КОЛОР КАРМИН и др.

г/ морските вълни и солена вода – синьо, бяло, зелено са цветовете за асоциация. От продуктовата ни гама подобни са сериите за баня ЕПСИЛИО„, „МАКСИМА СИН„, „ПУЕБЛО„, „ТАМИЗА„, „ЕЛИДА ЛАНДСКЕЙПи др.

д/ присъствието на шарка от дърво – бяло, кафяво и черно цветово съчетание. Сериите БРИКА„, „КАСТАНЙО„, „ДОРАДО„, „ГЕО„, „ИЛМА„, „НУБИА АМАДА„, „НУБИА АСУАН„, „НУБИА БИГА„, „НУБИА КАВАи др.

Според здравината и устойчивостта си плочките за баня са:

а/ Фаянс – подходящи само за стените. Тънки и не са предназначени за натоварване. Според повърхността си се делят на матови или гланцирани. Гланцираните плочки са по-трудни за поддръжка. Гладката повърхност изисква редовно подсушаване и отстраняване на капките вода, които остават не приятни за окото следи. От гледна точка на естетиката съчетанието на гланцирани и матови плочки е добро решение в една баня. Няколко реда матови плочки съчетани с ред гланцирани или стъклена пура, осигуряват по-добро отражение на светлината в помещението.

б/ Теракот – подходящи за стени, под на баня, кухня, коридор, тераса и т.н. Дебелината им е по-голяма от тази на фаянса и могат да понесат по-голям товар.

в/ Гранитогрес – подобно на теракота, гранитогреса е универсален в приложението си. С него може да се покрие стена и под на помещения с различно предназначение. От трите категории, гранитогреса се слави с най-голяма устойчивост и здравина.

Услуги:  Доставка  3D проекти 

тел. 0885 971 536 – „Домино интериор“ гр.Ботевград

тел. 0886 292 134 – „Домино интериор“ гр.София

плочки за баня серия ЕПСИЛИО 22,3х44,8 см.
плочки за баня серия ЕПСИЛИО
плочки за баня серия НУБИА КАВА 25х60 см.
плочки за баня серия НУБИА КАВА

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *